Bestefarhuset
Selskapslokaler i Lørenfallet
Sørumsand Festivitetslokale
Bjørkesalen i Sørum
EAC ' CD SAMLING


INNEHOLDER 1 701 LÅTER, FORDELT PÅ 182 ARTISTER FRA 1950 & 1960 ÅRENE


KUN ORIGINALE INNSPILLINGER

Med disse 50 CD'ene vil vi presentere en del av den musikken som lå på hit- listene da "våre" bilmerker var med på markedet og utgjorde noen svært få prosent av den totale salgsmassen.

En kan trygt si at bilproduksjonen ble forandret i 1950 årene, men en ung mann trådte også frem og forandret musikken og ga oss ungdomstiden - kort sagt forandret oss alle.

Siden vi skal presentere musikken gjennom EAC, har vi valgt å lete langt nede i kjelleren, nesten la Elvis være Elvis og og presentere artister som er glemt av de fleste. Mange av dem hadde kun en hit noen 3, andre igjen var svært store for så å gå i glemmeboken. Andre var filmskuespillere som var så populære på lerretet at fansen krevde plateinnspillinger. Her kan nevnes Tab Hunter som med sin "Young love" vippet Elvis' "Loving you" ned fra første plassen på listene i 1957. Det samme med Sal Mineo sin "Start movin'" som lå 19 uker inne blant de 10 mest solgte platene samme år!!!

Totalt 174 artister har vi med på disse CD'ene, de fleste er amerikanske.  Men de første engelske rockerne, Tommy Steele, Terry Dene, Marty Wilde, Cliff Richard og Billy Fury er også med. Canadieren Paul Anka var 50 tallets Elton John, som skrev og fremførte lettfattelig pop på rekke og rad. En av dem "Diana", skal være en av verdens 5 mest solgte singler! Ricky Nelson og Tommy Sands var begge gode sangere og særlig Ricky ga oss mange hit, feks. "Hello Mary Lou" fra 1961.

Vi kunne sagt noe om alle 174 artistene men nevner spesielt CD nr.9 "Frazer". En CD like sær som bilmerket!! Her er det samlet det jeg hadde av norske 50 talls rockere. Fra "Rocke Pelle's " "Tennessy Toddy" i mai 58. Noe av dette høres litt rart ut, men vi må huske på at det den gang ikke fantes TV og radioen hadde kun en kanal som spilte klassisk musikk. Det fantes ikke blues eller rocke musikk i Norge. Disse gutta var virkelig banebrytende!! Det de hadde tilegnet seg av kunnskaper var via Radio Luxenburg og en 2-3 rocke filmer. Rocke-Pelle hadde hjelp av Sigurd Jansen og noen av hans musikere. De kalte seg "Sigurd Jansen and His Rockin' Five". Sigurd Jansen har senere uttalt til ukebladet "NÅ": "Vi dro opp til aulaen der vi skulle møte en artist som kalte seg Rocke-Pelle. Der hang vi opp tepper rundt i salen for  å avrunde lyden. Men ingen av mine musikere,meg selv inkludert, visste hva vi skulle gjøre. Men Rocke-Pelle opptrådte meget bestemt, slik og slik ville han ha det- og vi spilte rock for første gang!"

En annen av de norske, "Smiling Tommy" eller Odd Gisløy som han heter, brukte Kjell Karlsen og hans band, kalt "Kjells Rockin' Stars". Ellers kan det sies at ingen plateselskaper torde satse på disse gutta, da de regnet det som et blaff og markedsføringen via eteren var lik null. Men, gutta hadde konserter både i inn og utland og Jordal Amfi i Oslo var fra 1958 arena for "Skandinavisk mesterskap i rock". Nærmere 12 000 besøkende skapte en helt utrolig stemning! I 1958 vant svenske Little Gerhard foran Rocke-Pelle også Smiling Tommy gjorde det bra. Mens den nye norske yndlingen Per Elvis Granberg denne gangen ikke nådde opp var det i 1960 hans tur til å vinne. I 1959 var det Roald Stensby som skapte store overskrifter, både i Danmark og Sverige og vant på Jordal samme år.Om de to siste kan sies, at Jan Rohde ga ut plater helt til slutten av 1990 årene og hadde kjempe hits med sin Jenka i 1965. Little Sophus ga ikke ut noen plater, men var med i dokumentar filmen "Oslo, ungdommens by", der han sang, "Your're sixteen". Denne har vi på CD nr 21.

Vi,  Bjørn Norstad og Anne-Turid & Jack Tveter håper at noe av musikken faller i smak og kanskje hos noen vekker minner fra en tid da verden ble anerledes for mange, takket være............!!   ELVIS

SAGT OM ELVIS:

"Før Elvis var det ingen - han vil for alle tider være "The King". Han var det i 1950 årene og er det i dag- 2006."

NB:  Tre må takkes for at dette prosjektet har kommet i havn: Bjørn Helgesen, som har laget masterne, Bjørn Norstad som har laget covere og kopiert cd'ene, og Anne-Turid Tveter som har renskrevet alle mine lister og laget dette unike heftet.

Jack Tveter
NB : Ønsker Dere å lese mer om de "store" Norske 50 talls rockerne, gå inn på linken The Hall Of Fame

Her ser dere noen eksempler på våre CDèr.

Ønsker dere å kjøpe en eller flere av våre CDèr, så trykk på knappen nederst på siden så får du opp mailadressen vår.
Dette heftet/boken er laget til EAC sin CD Samling.

Her finner vi alle de 174 artistene og deres låter, alt i alfabetisk rekkefølge og beskrevet på hvilke av de 50 CDène låtene kan høres. I tillegg finner man bilde av hver av de artistene som er med.

En av Norges mest kjente musikkjournalist ringte etter å ha fått en kopi og uttalte: "Dette er ganske utrolig, ikke bare er det Rockehistorie, men vel så mye kulturhistorie. Send en kopi til nasjonal bibliotekene i Mo i Rana og Oslo.
Dette er den beste gaven jeg kunne ha fått! Og hils kona, for en jobb som er nedlagt her.! "

Dette hefte/boken selger vi for 300 kr.

Bobby Rydell
Eddie Bond
Freddy Canonn
Bobby DarinHver av de 54 CDène har i snitt 30 låter og vi har passet på at nesten alle er fra tids epoken 1946 til 1966.

Alle våre CDèr har ulike klubbiler som cover, det er også litt historie om bilen og om fabrikken den kom fra.

Prisen pr CD er 150 kr, velger du å kjøpe alle 54 CDène så blir prisen pr stk 130 kr.